Politika privatnosti

Politika sigurnosti

Kada se pretplatite na naš newsletter, mi prikupljamo Vaše informacije koje nam dodijeljujete kao što su Vaše ime, email, adresa i broj telefona. Ovo nam dopušta da ispunimo i podržimo proizvode i informacije koje tražite.

Kada pretražujete našu web stranicu, mi automatski dobivamo Vašu IP adresu da bi nam mogli omogućiti potrebne informacije da bolje shvatimo koje web browsere i operacione sisteme koristite, kako bismo omogućili bolje iskustvo za sve korisnike.

Email marketing: Uz Vašu dozvolu, možemo Vam slati email informacije o novim produktima, besplatnim i premijernim sadržajima (blog postovi, YouTube videi, izvještaji/dokumenti, itd.), i specijalni događaji.

SAGLASNOST

Kada nam date Vaše informacije da biste se pretplatili na našu listu, dobiti ćete direktni upit o Vašoj saglasnosti i obezbijediti Vam mogućnost da odustanete od saglasnosti.
U mogućnosti ste da se u svakom momentu odjavite sa liste klikom na “odjavi se” link koji je ponuđen na dnu svakog emaila koje Vam šaljemo. Također ste u mogućnosti da odustanete od saglasnosti u svakom momentu tako što nas kontaktirate na email: biologija@pmf.unsa.ba.

OTKRIVANJE INFORMACIJA

Možemo otkriti Vaše privatne informacije u slučaju da je to zakonski zatraženo ili u slučaju ako kršite naše uvijete pružanja usluga. Također, ako je naša web stranica potrebna ili spojena s drugom firmom, vaši se podaci mogu prenijeti novim vlasnicima kako bi mogli nastaviti prodavati i podržavati naše proizvode i usluge.

VAŽNO: Ne prodajemo, iznajmljujemo niti otkrivamo vaše osobne podatke trećim stranama, uključujući, ali ne ograničavajući se na oglašivače, strateške partnere ili dobavljače. Uzmamo vašu privatnost ozbiljno.

POHRANA PODATAKA

Informacije koje prikupljamo

Narudžbe proizvoda. S pojedinim proizvodom prikupljamo različite osobne podatke.

Vaše ime, adresu, email, telefonski broj i druge osobne podatke. Te se informacije dijele s našim automatizovanim softverom za autorizaciju kako bi se osiguralo dovršenje naše usluge i komunikacije.

Koristimo Vaš email za komunikaciju s vama o Vašoj narudžbi i za upravljanje našim klijentima sa Vama. Kada pošaljete narudžbu, možete dodati na našu mailing listu s kojeg možete otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku pomoću veze za otkazivanje pretplate u svakoj e-pošti ili nas kontaktirajte na biologija@pmf.unsa.ba

Aktivnost

Možemo zabilježiti podatke koji se odnose na Vašu upotrebu web stranice, kao što su pretraživanja koja obavljate, stranice koje pregledavate, vrstu browsera koji koristite, IP adresu, traženi URL, URL upućivanja i podatke o vremenskoj oznaci. Koristimo ovu vrstu informacija za administraciju web stranice i pružimo Vam najvišu moguću razinu usluge. Također koristimo ove podatke u agregatu za obavljanje statističkih analiza ponašanja i karakteristika korisnika kako bismo izmjerili interes i korištenje različitih područja na web stranici.
Kolačići

Možemo slati kolačiće (cookies) na Vaše računalo kako bismo jedinstveno identificirali Vaš browser i poboljšali kvalitetu naše usluge. Pojam “kolačići” odnosi se na male dijelove informacija koje web stranica šalje na tvrdi disk Vašeg računala dok gledate web stranicu. Možemo koristiti kolačiće sesije (koja istječu nakon zatvaranja preglednika) i trajnih kolačića (koji ostaju na vašem računalu sve dok ih ne izbrišete). Imate mogućnost prihvatiti ili odbiti kolačiće pomoću postavki web browsera. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, neka područja na web stranici možda neće ispravno raditi ili uopće neće raditi.

KAKO SE KORISTE INFORMACIJE

Informacije koje navedete koriste se za obradu transakcija, slanje periodičnih e-mailova i poboljšanje usluge koju pružamo. Vaše podatke možda podijelimo sa pouzdanim trećim stranama koje nam pomažu u radu naše web stranice, provodeći naše poslovanje i servisiranje klijenata i posjetitelja. Ove povjerljive treće strane pristaju zadržati taj podatak povjerljivima. Vaši osobni podaci nikad neće biti podijeljeni s nepovezanim trećim stranama.

Sigurnost

Mi održavamo sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili otkrivanja. Međutim, razmjena podataka putem interneta ne može se osigurati kao 100% sigurna. Dok nastojimo štititi Vaše osobne podatke koji se dijele sa nama putem naših web stranica, shvatate da je moguće da treća strana ilegalnim načinima može neovlašteno mijenjati osobne podatke koje ste dobrovoljno podijelili sa nama putem ove stranice. Shvatate se da nismo odgovorni za sve presretane informacije koje se dijele na našoj web stranici bez našeg znanja ili dopuštenja. Pored toga, oslobađate nas od svih zahtjeva koji proizlaze ili se odnose na upotrebu takvih presretanih podataka na bilo koji neovlašteni način.